Laupäevasel kohtumisel andis Cameron Londoni väitel Putinile valiku, kas jääda isolatsiooni ja olla valmis vastasseisu süvenemiseks või asuda viivitamatult täitma Minski lepet. „Kui Venemaa jätkab Ukraina destabiliseerimist ning vägede ja tankide saatmist Ukrainasse, halvenevad riigi suhted Suurbritannia ja Euroopaga veelgi. Venemaa ja Lääs seisavad teelahkmel,“ hoiatas Cameron.

Briti peaminister läks nii kaugele, et võrdles Venemaad natsi-Saksamaaga. „Venemaa tegevus on lubamatu. Oleme selle tagajärgi näinud ja peaksime ajaloost õppust võtma ning kindlustama, et midagi sellist enam ei juhtuks,“ lisas ta.

Cameroni sõnul peab Venemaa teadma, et Ühendriikide ja Euroopa Liidu vahel valitseb ühtsus tagamaks, et Euroopas ei oleks püsivat külmutatud konflikti. „Ma ei usu, et suhted ühelt poolt Venemaa ja teiselt poolt Euroopa ja Ameerika vahel saavad enam olla endised,“ tõdes peaminister.

USA president ütles oma avalduses, et Venemaa president Vladimir Putin rikub rahvusvahelist õigust, saates jätkuvalt raskerelvastust separatistidele Ida-Ukrainas. „Isolatsioon jääb kestma, kuni Putin otsustab kurssi muuta. Kui Kreml seda teeb, siis olen  mina aga esimene, kes toetab sanktsioonide lõpetamist.“


Austraalia peaminister Tony Abbott, Jaapani peaminister Shinzo Abe ja president Obama nõudsid kohtumise järel tehtud ühisavalduses ka Malaisia reisilennuki allatulistanute õigusemõistmise ette toomist. „Me mõistame hukka Krimmi annekteerimise ning Kremli tegevuse olukorra destabiliseeri-misel Ida-Ukraina,“ seisis kolme riigi ühisavalduses.

Kõige tugevam sõnum Putinile tuli aga Kanada peaminister Stephen Harperilt, kes ütles Venemaa  riigijuhiga käteldes: „ma võin sinuga kätelda, ent mul on sulle öelda vaid üht: kao Ukrainast välja“. Kremli pressiesindaja väitel jäi riigipeade vestlus siiski sündsuse piiridesse.

Ida-Ukrainas möllav konflikt on vähem kui aastaga nõudnud 4000 inimelu.