Obama teatas oma kõnes Brisbane'is, "et USA tegutseb Venemaa agressiooni, mis on ohuks kogu maailmale, vastu".  Ta tõi näitena Malaisia reisilennuki Boeing 777-200ER lennu MH17 allatulistamise selle aasta suvel. Malaysian Airlinesi lennuki pardal hukkus ligi 300 inimest.

Rahulolematust Venemaa tegevuse osas oli näha ka žestides, teatab CNN.

Kui Putin Brisbane'i saabus ja lennukilt maha astus, oli teda tervitamas Austraalia peaministri Tony Abboti kabineti noor asekaitseminister, samal ajal kui oluliselt kõrgemal positsioonil olev peaprokurör George Brandis seisis eemal ega mõelnudki Venemaa riigijuhti tervitama minna.

Kuid hetk hiljem, kui saabusid Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ning Hiina president Xi Jinping, oli Bradis esimeste  seas, kes riigipäid tervitas.

Täna hommikul teatas Kremli pressiesindaja Juri Ušakov taaskord, et Moskva ei ole sõjaväelise tegevuse laienemisega Kagu-Ukrainas seotud ning toetab kahe kuu eest Minskis kokkulepitud relvarahu rakendamist.

Moskva esindaja süüdistas lääneriike ebaseaduslike sanktsioonide kehtestamises. "Need rikuvad ÜRO harta reegleid ja takistavad majanduse taastumist."

Tema sõnul kohtusid Venemaa esindajad laupäeval BRIC-i riigijuhtidega, kes väljendasid Venemaale  Ušakovi sõnul Ukrainaga seotud küsimustes oma täielikku toetust.