Suurtükituli on Donetski kesklinna lähedal kestnud kogu öö ja ei olnud ka hommikuks raugenud. Tegemist on ägedaimate lahingutega alates vaherahu sõlmimisest  valitsusvägede ja separatistide  vahel septembrikuu alguses.

Reedel teatas riigi rahvusliku julgeoleku ja kaitsenõukogu informatsiooni- ja analüüsikeskuse  esindaja  Andri Lõssenko, et Ukrainasse saabus Venemaalt 32 tanki, 16 haubitsat ja 30 veokit.

"Neljapäeval tõi Venemaa Ukrainasse 32 tanki, 16 haubitsat, 30 veokit laskemoona ja elavjõuga ning kolm veokit raadiolokatsioonijaamaga," ütles Lõssenko UNIAN-i vahendusel.

Laupäeval teatas Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE), et ka nende vaatlejad nägid regioonis tankide, haubitsate ja transportmasinate liikumist.

"Masinatest 19 olid suured Kamaz veokid, millest igaüks vedas järel 122 millimeetrist haubitsat ning mille  kastides  istusid tumerohelistes vormides tunnusmärkideta isikud. Masinatest 15 oli transportmasinad Kraz," väitis OSCE esindaja uudisteagentuuri AFP vahendusel.

"Samuti nägime 9 tanki, kuut paakautot ning üht lahingmasinat," lisas ta.