Viljandi Paalalinna kooli direktor Aavo Palo rääkis tänasest koolipäevast, et hommikul pool kaheksa alustati õpetajatega kooslekut, kus olid kohal kriisinõustajad. "Andsime esmased soovitused, et kuidas käituda ja kuidas olla juhiks. Hiljem kuulsime, et õpilastele räägiti põhiliselt otsesest tagasissidest ja õpilastele anti võimalus rääkida, kirjutada ja end välja elada," rääkis Palo.

Kriisinõustaja Naatan Haamer lisas, et tänaseks tehti päevaplaan ja esimese asjana räägiti lastega. "Mõni hetk tagasi lõppes koosolek õpetajatega ja rääkisime läbi asju, et mida edaspidi silmas pidada. Kuidas näiteks taastada igapäevane rütm ning mida edaspidi laste juures jälgida," rääkis Haamer.

Mees lisas, et täna kohtuti ka tragöödia ajal klassis viibinud laste ja nende vanematega ning neile anti juhiseid, et kuidas edasi minna. Kriisinõustaja sõnul need neli last täna koolis ei olnud, kuid nad käisid kohal, et arutada, kuidas edasi. "Kõik said endaga hästi hakkama," rääkis Haamer.

Seda, kaua neljal klassis olnud õpilasel toibumine võtab, ei osanud aga Haamer prognoosida. "Selge see, et me ei räägi päevadest ega nädalatest," ütles Haamer ja lisas, et ülesaamine sõltub ka sellest, palju lapsed abi saavad. "Seda saab öelda pigem kuu-paari pärast," rääkis kriisinõustaja.

Linnapea Ando Kiviberg ütles aga, et kogukond on näidanud üles eeskujulikku ühtsust. "Tegemist on väikese linnaga ja kui midagi juhtub, siis see puudutab kõiki. Kellel laps käib ühes koolis ja kellel teises lasteaias, et see teema jõuab kõigini. Lein ja mure on üleüldine, aga see, kuidas kogukond hoiab ühte, on väga muljetavaldav," lisas Kiviberg.