Milline ajuhiiglane sellise debiilsuse küll välja mõtles? Miljon uuringutepõhist tõestust on selle kohta, et selline ajaga jebimine, ei anna mingit kokkuhoidu, kuid tekitab stressi, nii inimestel kui loomadel. Järjekordselt on venelased meist taibukamad, sest ei näpi kella. Konkreetselt minule sobib "igavene suveaeg", siiani ärkasin pool kuus, nüüd siis POOL VIIS: Tip-top, ükski raadiojaam veel midagi ei räägi, tuleb vaid ingliskeelne näugumine, käi siis paar tundi seinast-seina ja oota, millal elu peale hakkab.

Eesti õige vööndiaeg on just nn suveaeg aastaringi. Talveaeg ei saa kohe kuidagi olla õigeks vööndiajaks, sest siis on valgusepäev selgelt nihu hommiku poole ehk hommikul läheb liiga vara valgeks aga kl 15:30 on juba pime. Arusaadav, et talvel on üleüldse valgust vähe, kuid pool neli ja pime - see ei saa kohe kuidagi vastata õigele vööndiajale.

Eesti õige aeg on suveaeg, loodan, et need tainapead, kes otsustavad, kas keerame ja kuidas elame, saavad ilusti-kenasti ükskord välja vahetatud tegelaste vastu, kes rahvast ka kuulavad. Usun, et vajalikud allkirjad saaks kokku küll, et see seadus läbirääkimistele tuleks.

Tegelikult peaks meil olema tänapäeval aastaringselt kell 3 tundi vööndiajast ees, siis oleks päevavalguse kasutus maksimaalne. Kuna enamuse ärkvelolekuaeg on 7.00 - 23.00, siis on selle aja keskpunkt 15.00. Seal peakski asuma astronoomiline keskpäev.

Teine võimalus oleks kehtestada aastaringne vööndiaeg ja muuta inimeste elurütm tagasi niisuguseks, nagu ta oli maainimestel 100 aastat tagasi - ärgati umbes 4.00 ja magama mindi 20.00. Ka linnas algas tehastes töö sel ajal 6.00.

Tegelikult on teine variant teostamatu. Aga meie laiuskraadil on kaks korda aastas kella keeramine sulalollus, mingit kasu sellest pole.