Kell 00.27 teatati häirekeskusele, et Ida-Virumaal Sillamäel Viru puiesteel asuvast viiekordsest kivist kortermaja viienda korruse korterist tuleb suitsu. Teataja sõnul korteris inimene võib sees olla. Sündmuskohale sõitsid päästemeeskonnad Sillamäe ja Narva-Jõesuu päästekomandodest ning Narva operatiivkorrapidaja ja kiirabi, teatas Ida päästekeskuse pressiesindaja.

Nelja minutiga esimesena sündmuskohale saabunud Sillamäe komando päästjad sisenesid koheselt suitsu täis korterisse ja tõid välja keskealise mehe ning andsid ta tervisekontrolliks ja esmaabi andmiseks üle meedikutele. Kannatanu toimetati kiirabiautoga haiglasse.

Kohapeal selgus, et ühetoalise korteri köögis põles treipink ja aknalaud. Päästjad kustutasid tulekahju ja tuulutasid ruumid kella 00.55-ks.

Päästetööde juhi sõnul oli korteris olemas suitsuandur, kuid valesti paigaldatud, ning päästjate saabudes andur ei töötanud.

Tulekahju tekkepõhjus on väljaselgitamisel.

Päästeamet juhib tähelepanu, et igas kodus peab olema õigesti paigaldatud ja hooldatud töökorras suitsuandur, mis tulekahjust varakult märku annab.