Politseinikud lohistasid minema kümneid meeleavaldajaid, lõhkusid barrikaadid ning eemaldasid betoonplaadid, mida meeleavaldajad kasutasid tunneli juures teetõketena, vahendab Associated Press.

Peking esines kolmapäeval seni karmima hukkamõistuga meeleavalduste aadressil, nimetades neid ebaseaduslikeks, ärile kahjulikeks ja Hongkongi huvide vastasteks.

Hiina kommunistliku partei häälekandja People's Daily esiküljel ilmunud juhtkirjas mõisteti meeleavaldused hukka ja teatati, et need on läbikukkumisele määratud.

„Faktid ja ajalugu räägivad meile, et radikaalsed ja ebaseaduslikud teod, millel lubatakse toimuda, toovad kaasa ainult hullema ebaseadusliku tegevuse, mis suurendab korratust ja segadust,“ kirjutas People's Daily. „Stabiilsus on õnnistus ja segadus toob kaasa kaose.“

Tunneli puhastamise operatsioon leidis aset pärast seda, kui meeleavaldajad selle blokeerisid, suurendades nii meeleavalduste tsooni pärast mõnedelt teistelt tänavatelt minemaajamist. Meeleavaldajaid oli politseinikest rohkem, kuid politseinikud naasid hiljem lisajõududega, et piirkond vabastada.

Politsei teatas, et pidi meeleavaldajad laiali ajama, sest nad rikkusid avalikku korda ja kogunesid ebaseaduslikult. Vahistati 45 meeleavaldajat ning neli politseinikku sai vigastada.