Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov teatas, et kapo nõudis esmaspäeval linnavalitsusest välja dokumendid, mis puudutavad Saltõkovide juhitud Kohtla-Järve noortekeskuse tööd. Mitteametlikel andmetel toimus noortekeskuse ruumides läbiotsimine, mille tulemusena viidi kaasa mõningaid dokumente.

Kohtla-Järve linnavolikogu esimehe kohusetäitja Aarne Berendsen ütles, et ei tea volikogu liikmete vahistamisest midagi ning õiguskaitseorganid ei ole kohustatud sellest linnavõime teavitama. Samuti ütles Berendsen, et talle on teada ainult see, et korrakaitsjad nõudsid linnavalitsusest mingeid dokumente.

Kaitsepolitseiameti pressiesindaja keeldus kahe volikogu liikme vahistamist kinnitamast ja kommenteerimast, öeldes, et kommentaaride andmine on selles kriminaaljuurdluses prokuratuuri eelisõigus.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Jelena Filippova kinnitas Delfi küsimusele vastates Juri ja Jevgeni Saltõkovi vahistamist.

Kohtla-Järve noortekeskus on linnavalitsuse eelarvest finantseeritav asutus. Kahtlustuse kohaselt korraldasid Juri ja Jevgeni noortekeskuses fiktiivselt mitmete isikute tööle võtmise, kes seal tegelikult kunagi ei töötanud. Tööle vormistatud inimeste nimele laekunud töötasu võtsid kahtlustatavad endale, teatas ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Lisaks Jurile ja Jevgenile on käesolevas asjas veel rida kahtlustatavaid.

Võimalike kuritegude toimepanemise täpne aeg ja viis selgitatakse välja kohtueelse uurimise käigus.

Filippova sõnul ei ole detailsemaid menetlusandmeid käesoleval hetkel võimalik uurimise huvides avalikustada.

Jevgeni Saltõkov