People's Daily teatas oma kommentaaris, et keskvalitsus usaldab tegevjuht Leungi täielikult ja on tema tööga väga rahul. Ajaleht lisas, et keskvalitsus toetab kindlalt ka Hongkongi politseid, mis tegutseb ebaseadusliku tegevuse vastu vastavalt seadusele, vahendab Associated Press.

Tudengite juhid nõudsid kolmapäeval Leungi tagasiastumist neljapäeva keskööks. Kui ta seda ei tee, lubatakse protestiaktsioone laiendada, muu hulgas hõivata valitsushooneid.

Meeleavaldajate hulk Hongkongi valitsuse peakorteri ees kahanes neljapäeval pärast kümnete tuhandeteni kasvamist päev varem, kui kommunistliku Hiina asutamisaastapäeva tõttu oli vaba päev. Ka neljapäev on vaba päev, kuid inimesi on siiski vähem olnud.

Politsei valvab barrikaade tegevjuhi büroo sissepääsu ees.

Hiina valitsus paistab olevat kannatust kaotamas. Kolmapäeval riigitelevisioonis ette loetud juhtkirjas öeldi, et kõik Hongkongi elanikud peaksid toetama võime nende jõupingutustes tuua otsustavalt kohale politseijõud ning taastada ühiskondlik kord Hongkongis nii kiiresti kui võimalik.

„Ajades asju seadusi järgimata, langeb Hongkongi ühiskond kaosesse,“ hoiatati Pekingist.

Tekstis öeldi, et meeleavaldajad on räigelt rikkunud Hongkongi seadusi ja regulatsioone, blokeerinud tõsiselt liikluse ja rikkunud ühiskondlikku korda. Nad on asetanud käputäie inimeste poliitilised nõudmised seadusest kõrgemale, isegi kaaperdanud oma isiklikes huvides Hongkongi rahva tahte.

Hiina välisminister Wang Yi kohtus kolmapäeval Washingtonis USA riigisekretäri John Kerryga. Wangi sõnul on meeleavaldused Hiina siseasi ning ükski riik ei luba ebaseaduslikke tegusid avaliku korra vastu.