„Ma olen kuulnud, et Ukraina välisministeeriumi esindaja teatas, et Ukraina võimud tagavad täieliku, avatud ja erapooletu uurimise niipea, kui taastavad kontrolli nende piirkondade üle. See kõlab üsna mõnitavalt, sest need kuriteod leidsid selgelt aset just nimelt siis, kui neid piirkondi kontrollisid Ukraina julgeolekujõud,“ ütles Lavrov pressikonverentsil Moskvas Interfax-Ukraina vahendusel.

Nimetades „massilisi mahalaskmisi“ Donetski lähedal sõjakuritegudeks, väljendas Lavrov lootust, et lääs ei vaiki selle tragöödiaga seotud fakte maha.

„See on jube tragöödia, see on selgelt sõjakuritegu, haudadest Donetski lähedal on juba avastatud üle 400 surnukeha,“ ütles Lavrov. „Me arvestame sellega, et lääne pealinnad ei vaiki neid fakte maha, need on kisendavad, me arvestame, et lääne meediakanalid kajastavad kogu seda lugu objektiivselt.“

Lavrov kurtis, et seni üritavad lääne meediakanalid seda siiski maha vaikida.

Veel teatas Lavrov, et Moskva on juhtinud olukorrale seoses massiliste mahalaskmistega Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE), ÜRO ja Euroopa Nõukogu tähelepanu.

„Ütlen veel kord, et me arvestame rahvusvaheliste organisatsioonide selge, eelarvamustevaba ja vastutustundliku seisukohaga,“ rõhutas Lavrov.

Niinimetatud Donetski rahvavabariigi „esimene asepeaminister“ Andrei Purgin ütles varem kolmapäeval Interfaxile, et Vene meedia sai temast valesti aru, kui teatas Donetski rahvavabariigile viidates 400 laibast Donetski surnukuurides. Purgin selgitas, et haudadest Makijivka piiril leiti vaid üheksa inimese surnukehad, need 400 tuvastamata laipa, millest Vene meedia varem teatas, sattusid aga surnukuuridesse regiooni erinevatest paikadest erineval ajal.