Uudistelõigus öeldi, et 31-aastane Kim on „ebamugavas füüsilises seisus“, samas ei täpsustatud, mis riigijuhti täpsemalt vaevab. Suvel nähti meest lonkamas.

Põhja-Korea kohta märgatavalt ülekaaluline Jong-un ei ole avalikkuse ette ilmunud pärast koos naise Ri Sol-juga kontserdi külastamist 3. septembril.

Mehe mitteilmumisele rahva ülemkogu istungile – kuhu ta märtsikuistel valimistel valiti 100% toetusega - järgnes uus spekulatsioonide laine Kimiga juhtunu kohta.

Lõuna-Korea ajaleht Joongang Daily arvab, et tegemist on jalavigastusega, ja spekuleerib, et see võis tekkida mõnel sportlikul tegevusel. On teada, et Kim armastab ratsutamist ning et ta on kiindunud korv- ja jalgpalli vaataja.

Anonüümne allikas ütles uudisteagentuurile Yonhap, et tema andmetel kannatab Kim „ägeda liigesepõletiku käes, võideldes ka hüperurikeemia, hüperlipideemia, rasvumise, diabeedi ja kõrge vererõhuga“.

Allikate teatel on Kimi terviseprobleemid seotud tema joomis- ja söömisharjumustega. Sellegipoolest on liigesepõletiku all kannatanud ka nii Kimi isa Kim Jong-il kui ka vanaisa Kim Il-sung.

Chosun Ilbo hinnangul on kummaline, et radarilt on kadunud ka Kimi parem käsi, Põhja-Korea armee poliitbüroo juht Hwang Pyong-so, kes riigijuhti alati tema külaskäikudel saadab.

Tegemist ei ole siiski esimese korraga, mil diktaator on avalikkuse eest kadunud. 2012. aastal kadus Kim Jong-un silmapiirilt märtsis 21 päevaks ja juunis 24 päevaks, eelmise aasta jaanuaris aga 18 päevaks.

Sellegipoolest ei ole Põhja-Korea televaatajate jaoks Kim ekraanilt kadunud, päevane doos „suurt juhti“ tuuakse rahvani arhiivikaadrite abiga.