Pärast Süürias toimunud õhurünnakuid esinenud Obama ütles, et USA juhitud õhurünnakutes lõid kaasa Saudi Araabia, Katar, Bahrein, Araabia Ühendemiraadid ja Jordaania.

Obama tänas õhurünnakutes osalenud liitlasi nende professionaalsuse ja õnnestumise eest. Obama kordas veel kord, et ta oli juba varem terroriorganisatsioon ISISt hoiatanud, mis tagajärjed selle tegevusel võivad olla.

Obama kiitis araabiariike, kes osalesid USA juhitud õhurünnakutes. "Ühendriigid on uhked selle üle, et ta saab seista rind rinna kõrval selliste riikidega. /---/ Teeme mida iganes (ISISe hävitamiseks)," ütles Obama.

Tema sõnul on terrorismivastases sõjas oma abi pakkunud enam kui 40 riiki. Obama ütles, et ta kohtub lähipäevadel samal teemal ka Iraagi peaministriga.

Obama lõpetas oma esinemise üsna järsult, jättes vastamata ajakirjanike küsimustele.


USA juhitud koalitsiooni õhurünnakutes Süüria linna Raqqa ja selle ümbruse vastu hukkus ja sai haavata kümneid Islamiriigi võitlejaid, teatas Süüria inimõiguste vaatluskeskus teisipäeval.

USA rünnak tabas ka veel ühte liikumist nimega Khorasani grupp. Selle lõid al Qaeda kogenud liikmed, kes liikusid Pakistanist Süüriasse, et seal operatsioone juhtida. Khorasani grupp planeerib aktiivselt rünnakuid sihtmärkide vastu USAs ja mujal lääneriikides.

USA ja tema liitlaste rünnak Süürias võib rõõmustada ka sealset valitsejat Bashar al-Assadi, kelle režiimi jaoks on Islamiriik kõige tõsisem vastane. Teised Süüria valitsusvastased jõudud ehk al-Qaeda kohaliku haru al-Nusra Rinde ja Vaba Süüria Armee on Süüria valitsusväed suutnud kodusõja käigus taganema sundida.