Tšikaidze kinnitas intervjuus ajalehele Alia, et siseministeerium on alustanud juurdlust oponentide võimalike provokatsioonide kohta. Tšikaidze sõnul annab Saakašvili isiklikult instruktsioone erinevatele rühmitustele, sealhulgas valitsusvälistele organisatsioonidele, et need tekitaksid riigis kaose ja korralageduse, vahendab Rustavi 2.

„Need instruktsioonid anti kohtumistel Türgis ja Ukrainas. Nad ei arutanud parteiprobleeme, vaid said instruktsioone ja leppisid kokku plaane,“ ütles Tšikaidze.

Tšikaidze sõnul peaks nende plaanide järgi umbes 500 inimest tegutsema eraldi gruppidena, mis korraldaksid provokatsioone politseinikega ja agressiivseid meeleavaldusi, halvendaksid kriminaalset olukorda ning sotsiaalseid ja majandusprobleeme ja suhteid Venemaaga ning korraldaksid streike strateegilistel objektidel, mis kujundaks negatiivse pildi Gruusiast mitte ainult riigis sees, vaid ka välismeedias ja diplomaatide hulgas.

Tšikaidze lisas, et valitsus ja kõik asjassepuutuvad organid on võtnud tarvitusele kõik vajalikud õiguslikud meetmed igasuguste korratuste tekitamise katsete väljajuurimiseks riigis.

„Erimeetmed on juba tarvitusele võetud. Saadud informatsiooni järgi tehakse riigipöördekaitseid. Alustatud on kriminaaljuurdlust, aga ma ei saa uurimise huvides minna edasistesse üksikasjadesse,“ ütles Tšikaidze ajalehele Alia.