Umbes kümne minuti jooksul hädalistele appi jõudnud Põhja prefektuuri kaatri meeskond koostöös Naissaare vabatahtlikega asus pardal olnud inimesi päästma ning eskortis küll veekahjustusi saanud ent juhitava aluse Miiduranda, ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich Delfile.

Merehädas olnud alusel oli peal ka kaks tonni diislit, mis õnnetus ohutult maha laadida ning reostuse oht tõrjuda. Kõik pardal olnud inimesed pääsesid ning keegi kannatada ei saanud.

Põhja prefektuuri Tallinna kordoni merevalveteenistuse vanem Toomas Lindjärv paneb inimestele südamele, et merele minnes tuleb arvestada kõiki aluse iseärasusi, kaasa arvatud lasti suurust ning ka ilmaolusid.

„Valearvestuste ning otsuste tegemine võib saada saatuslikuks ning seada ohtu nii aluse kui ka selle meeskonna,“ ütles Lindjärv. Samuti lisas Lindjärv, et kuigi seadus ei keela laevameeskonnal merel olles alkoholi tarbida ning erinevalt maismaasõiduki juhtimisest ei kehti merel nn nulltolerants, on oluline siiski kaine meel, sellisel juhul on ka meeskonnaliimete ja aluse turvalisus paremini tagatud.

Politseinikud mõõtsid eile merehädast päästetud meeskonna ühel liikmel üle 2-promillise joobe.