"Ukraina väed piiravad väikeseid külasid ja suuri linnu ning tabavad elamurajoone otsese eesmärgiga hävitada infrastruktuur... See meenutab mulle kahjuks Teise maailmasõja sündmusi, kui Saksa fašistid... okupandid piirasid meie linnu," vahendas Reuters.

Venemaa riigipea lisas ka, et inimestel võib olla ajaloost ka teine nägemus ja nad võivad temaga küll vaielda, ent talle siiski tundub, "et venelased ja ukrainlased on põhimõtteliselt üks ja sama rahvas".

Putin ütles veel, et Venemaa ei kavatse mingil juhul osa võtta laiaulatuslikest konfliktidest, kuid samas on nad valmis tagasi tõrjuma igasugused vastaste agressioonid.

Lisaks kordas Putin enda vana mantrat, et rahu saavutamiseks peaks Ukraina valitsus kaasama läbirääkimistesse ka riigi idaosas tegutsevate separatistide esindajaid.

Putin rääkis veel laagris olevatele lastele, et Venemaal on huvid ka Arktikas ning nende kaitsmiseks tuleks enda sõjalist positsiooni tugevdada.

Samuti ütles Putin, et loodab, et FIFA ei võta Venemaalt ära 2018. aastal seal toimuma pidavaid jalgpalli maailmameistrivõistlusi, kuna poliitikat ja sporti ei tohiks segi ajada.

Kreml korraldab iga aasta Seligeri järve ääres noortefoorumi, kus osaleb umbes 1000 noort inimest enam kui 150-st erinevast riigist. Seda laagrit on peetud suuresti propagandaürituseks, et levitada noorte seas Kremli-meelseid sõnumeid.