Kell 15.19 sai politsei väljakutse Pärnus Pika ja Vee tänava ristmikule, kus oli liikumas mees, kes ähvardas inimesi noaga. Kell 15.23 kohale jõudnud politseinik märkaski eelnevalt antud kirjeldusele vastavat meest, kes liikus tuikuval kõnnakul Endla bussipeatusse, kus seisid inimesed. Esialgu ei tundunud mees kellelegi ohtu kujutavat: tal oli käsi taskus ning kellegi suunas ta ähvardavaid liigutusi ei teinud.

Abijõudude saabudes lähenes politseinik mehele ja kutsus ta bussiootepaviljonist eemale, et mitte ohustada peatuses viibijaid. Mees reageeris kutsele, liikudes käed taskus politseiniku poole, kuid käsi taskust välja võttes selgus, et mehel oli käes umbes 15 sentimeetri pikkuse teraga nuga.

Politsei antud korraldusele nuga maha visata, mees ei allunud.

Ebaadekvaatselt käitunud noaga relvastatud mehe puhul oli tekkinud oht, et ta võib rünnata teisi või vigastada ennast. Noaga vehkides liikus mees politseinike suunas, kuid lõi siis ennast noaga rindkere piirkonda.

Ohtliku olukorra lahendamiseks tuli politseinikel viivitamatult sekkuda ja noa kättesaamiseks kasutati teleskoopnuia. Politseinikel õnnestus nuga kätte saada ja mehele kutsuti kohe kiirabi. Kohapeal osutasid politseiametnikud abi saabumiseni vigastatud mehele esmaabi.

Korrakaitsebüroo juht Kalvi Almosen on tänulik kaaslinlasele, kes kahtlust äratava käitumisega mehest politseid kohe teavitas. Tänu sellele oli võimalik äärmiselt ohtlik olukord kiiresti lahendada.

„Selliste sündmuste parim võimalik lahendus on see, kui ükski kõrvalseisja kannatada ei saa. Seekord õnnestus politseinikel see õiget taktikat kasutades ära hoida. Loomulikult ei võta see ära emotsionaalseid ebameeldivusi sündmust pealt näinud inimestelt. Politsei jaoks on oluline see, kui rikkuja korraldustele ei allu ja jätkab õiguserikkumist, siis tuleb otsustavalt tegutseda ning oht kõrvaldada,“ lisab Almosen.

Kiirabi toimetas 31-aastase mehe Pärnu haiglasse ja politsei tegeleb toimunu asjaolude väljaselgitamisega.