22. augustil otsisid narkootikumide vastu võitleva üksuse töötajad läbi 52-aastase mehe korterid ning leidsid nendest kokku mitukümmend kanepitaime, teatas Ukraina siseministeerium täna oma kodulehel.

Ministeeriumi avaldatud piltidelt on aga näha, et muuhulgas konfiskeeriti ka kaks Eestis registreeritud auto numbrimärki. Eesti liikluskindlustuse fondi kodulehelt numbri järgi kontrolli tehes selgub, et see number kuulub 2012. aastal Eestis registreeritud maasturile Ssangyong Actyon ning nimetatud sõidukil on küll leping Ergo kindlustusega, kuid sel puudub hetkel kehtiv poliis. Samuti puudub sõidukil kehtiv tehnoülevaatus ning sõiduk oli enne Eestisse toomist registreeritud Leedus.

Lisaks võeti mehelt ära ka viis välismaist autot, millest kaks olid ilma autonumbriteta.

Läbiotsimise käigus avastati ühest toast ka 54 pakki ehk ligi 30 grammi psühhotroopset ainet. Samuti tuli välja ka kolm kasti RGD-5 granaate, 9-mm revolver, sama kaliibriga gaasipüstol, veel paar 9-mm stardipüstolit ning erinevat laskemoona ja tulirelvi.

Korterite omanik viidi kaasa ülekuulamisele ning juhtumi uurimiseks on algatanud Ukraina siseministeerium kriminaalasja seoses illegaalsete relvade, lõhkeaine ning narkootikumide ebaseadusliku käitlemise, hoidmise ja transpordiga.

Kohalike seaduste järgi ootab meest ees maksimaalset seitsme aastane vanglakaristus ning rahatrahv.