Teisipäeva pärastlõunal leidsid Euroopa Liidu esindajate ning Tolliliidu riikide (Valgevene, Kashakstan ja Venemaa) presidentide kohtumisel Putini ja Porošenko vahel aset „keerulised“ kõnelused, milles naaberriigid väljendasid kohati üksteisest „radikaalselt erinevaid“ seisukohti.

Hilisõhtul toimus Kremli teatel Putini ja Porošenko kahepoolne kohtumine. Putin ütles, et Ukraina konflikti – milles on hukkunud juba enam kui 2000 inimest - kõnelused olid „positiivsed“.

Porošenko nõustus kaks tundi kestnud kohtumise järel koostama tegevuskava, sõlmimaks Ida-Ukraina separatistidega „võimalikult kiiresti“ kahepoolne relvarahu. Ukraina riigipea sõnul on ta peamiseks eesmärgiks seadnudki rahu saavutamise.

Venemaa riigipea lubas teha omalt poolt kõik, et Ukrainas saaks alguse „rahuprotsess“. Kõigest mõned tunnid varem teatasid aga Ukraina julgeolekujõud, et on sõjatandrilt riigi idaosas tabanud kümme Venemaa Föderatsiooni õhudessantdiviisi langevarjurit.

Venemaa kaitseministeeriumi eestkõneleja tunnistas, et kinni peetud sõjaväelaste näol oli tegemist venelastega ja lisas, et mehed „ületasid piirilõigu arvatavasti juhuslikult“, süüdistades  samal ajal  aga Kiievit „arusaamatu lärmi“ löömises.

Ukraina väljastas  samal ajal  aga hulgaliselt  videoid, milles kinni peetud dessantväelased räägivad, kuidas nad pidid oma  sõjaväetehnika üle värvima ja sellega üle piiri tulema. „Meile ei öeldud missiooni kohta midagi. Eskortisime sõjaväe sõidukite - rataste ja roomikutega - kolonni, nagu langevarjurite soomussõdukid ja Kamaz veokid," väitis sõjaväelane Sergei Smirnov.