Presidendi pressiteenistus vaikis ning ainus kinnitus on Venemaa presidendi veebilehel avaldatud ukaasid kaadrimuudatuste kohta föderaalsetes riigiorganites ja kaadrimuudatuste kohta uurimiskomitees, vahendab BY24.org.

Vallandatute nimekiri on iseenesest enam kui huvitav. Sõjaväeteenistusest saadeti erru kindralpolkovnik Vladimir Rušailo, kelle viimast ametikohta dokumendis ei mainita. Varem on ta olnud Boriss Jeltsini administratsioonis siseminister ja juhtis vahetult esimest Tšetšeenia sõda, hiljem kureeris võitlust terrorismiga Põhja-Kaukaasias.

Nimekirjas on ka kindralmajor Vassili Fedoruk, kes vallandati Põhja-Kaukaasia terrorismivastase operatsiooni väegrupi ülema asetäitja kohalt.

Samuti vallandas Putin miilitsapolkovnik Vladimir Didenko, kes oli Venemaa siseministeeriumi ekstremismivastase võitluse peavalitsuse ülem.

Lisaks neile kaotas töökoha veel mitmeid kõrgeid ohvitsere mitmetest regioonidest, sealhulgas Putini oma kodukoha Peterburi föderaalse narkokontrolliteenistuse kohaliku valitsuse ülema asetäitja Juri Lazarev.

Uurimiskomiteest vallandati regionaalsete valitsuste 11 juhti ja juhi asetäitjat, kelle hulgas oli justiitskindralmajor Andrei Strõžakov, kes töötas uurimiskomitee Lõuna föderaalringkonna valitsuse ülema asetäitjana. Selle ringkonna keskus on Doni-äärne Rostov, kus asub Ukraina-vastase tegevusega seotud Vene jõudude staap.

Ülevenemaalise riikliku teleraadiokompanii regionaalsete filiaalide allikad teatasid neljapäeva hommikul teineteisest sõltumatult, et said Moskvast kiirkorralduse: kell 19.30 Moskva aja järgi tuleb vabastada eeter Putini pöördumiseks Venemaa rahva poole. Seda pöördumist aga ei toimunud ja presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov ütles ametlikult, et seda polnud plaaniski.