"Ilmselgelt oli tegu korralikult kavandatud operatsiooniga," ütles Venemaa ühiskondliku koja liige Valeri Korovin. "Proselkovi auto jäi humanitaarkolonnist maha ja teisest sõiduautost avati tuli. Minister tapeti viie kuulilasuga selga."

Intsident leidis aset neljapäeval Luganski oblastis Krasnõi Lutši linna lähedal.

"Donetski Rahvavabariigi" peaminister Aleksander Borodai on aga "kadunud".

Borodai kadus ajal, kui Ukraina terroritõrjeoperatsioon on lähenemas Donetski oblasti keskusele, olles teinud tähtsa sammu idaalade tagasivõtmisel. Ukraina vägede soomusgrupp on tunginud sügavale separatistide tagalas olevasse Šahtarski linna, lõigates nõnda ära olulise otsetee Donetski ja Luganski vahel.

Ka "Donetski Rahvavabariigi" juht Deniss Pušilin haihtus mõne aja eest. Interfaxi andmeil astus mees ametist tagasi ja pages samuti Moskvasse.

Interfaxi teateil astus ametliku info kohaselt Pušilin tagasi vabatahlikult. Just nõnda väitis uudisteagentuurile rahvavabariigi eestkõneleja Vladimir Makovitš.

"Deniss on nüüd Moskvas. Ta saatis mulle adresseeritud kirja palvega võtta vastu tema lahkumisavaldus," andis Makovitš teada, korduvalt rõhutades, et Pušilin tegi seda kõike „vabatahtlikult“ ja „ilma igasuguse kõrvalise surveta“.

Organisatsiooni Prava Sprava juht Dmitri Snegirjov aga kinnitas, et "Luganski Rahvavabariigi" isehakanud liidrid on samuti „teadmata suunas põgenenud“.