Puy-de-Dôme'is asuva Clermont-Ferrand'i ülikoolihaigla hooldusravihaigla veinibaar on avatud patsientidele ning nende sõpradele ja sugulastele, vahendab The Local.

Idee autori, keskuse juhi dr Virginie Guastella sõnul aitab veinibaar patsientidel ja nende lähedastel lõõgastuda ja omavahel vestelda.

Veini degusteerimine meditsiinilise järelevalve all võib haigla teatel patsientide muidu keerulist igapäevaelu helgemaks muuta.

Baaris pakutakse mitmesuguseid jooke, sealhulgas häid veine, šampanjat ja viskit. Personalil on eriline väljaõpe patsientide vajaduste rahuldamiseks.

Guastella viitab sotsioantropoloog Catherine Legrand Sebille' uurimusele, milles tõestatakse, et veinil ja heal toidul võib olla positiivne mõju inimese viimastele päevadele.

Legrand Sebille ise koolitab keskuse personali sellel teemal septembris.