„31. juulil toimusid Šahtarski linnast põhjas lahingud terrorismivastase operatsiooni jõudude sõjaväelaste ja terroristide vahel. Meie sõdurid sattusid varitsusele. Vaatamata olukorra keerulisusele, võtsid nad selle pealesunnitud lahingu vastu. Kahjuks kandsid Ukraina dessantväelased kaotusi – hukkus kümme Ukraina sõdurit,“ teatas terrorismivastase operatsiooni pressikeskus Facebookis Interfax-Ukraina vahendusel.

Kadunute ja haavatute arvust rääkis Ukraina relvajõudude suure mobiilsusega dessantvägede ülema ajutine kohusetäitja Juri Galuškin.

Nüüdseks on Ukraina sõdurid tagalasse tõmmatud ning kaheksa surnukeha terrorismivastase operatsiooni aktiivsest tsoonist välja viidud, lahendatakse veel kahe langenud kangelase transpordi küsimust.

Terrorismivastase operatsiooni staabi pressiohvitser Oleksi Dmõtraškovskõi teatas varem, et esialgsetel andmetel sai Donetski oblastis Šahtarskis surma 14 varitsusele sattunud Ukraina sõjaväelast.

„Andmed 21 hukkunu kohta ei vasta tõele. Numbreid praegusel hetkel täpsustatakse. Seni käib jutt 14 hukkunust, esialgsetel andmetel. Kümme inimest on kindlalt tuvastatud, veel nelja kohta on ebaselge, kas nad on separatistid või meie omad,“ ütles Dmõtraškovskõi Interfax-Ukrainale.

Dmõtraškovskõi rõhutas, et terroristid kandsid selles piirkonnas samuti suuri kaotusi.

Gromadske TV teatas kõigepealt 21 hukkunud dessantväelasest.