Meikar rääkis Delfile, et Luganski oblastis asuvas Severodonetskis, kust separatistid lahkusid kiiruga alles esmaspäeval, hakkasid silma Ukraina lipud hoonetel ja Luganski rahvavabariigi lipud prügikastides.

"Olen siin just ühe silla peal, mis lasti mõni päev tagasi separatistide poolt õhku. Põhimõtteliselt on separatistid siit kõik välja löödud ja nad on läinud Luganski oblasti keskuse poole. See aga oli üks oluline koht, kus käisid pikka aega lahingud. Severodonetskis otseselt tulevahetust ei olnud, aga siinsamas kõrval asuvat Lõssõtšanskit pommitati kõvasti," kirjeldas Meikar.

Mehe sõnul rääkis ta ka palju kohalikega ning enamus on separatistide lahkumisega rahul. "See ka loogiline, sest need, kes separatistidega koostööd tegid, need istuvad peamiselt kodus ja oma nina välja pista ei julge," lisas Meikar.

Meeleolu on aga tegelikult Severodonetskis rusuv, sest näiteks poode on vähe lahti ja neis, mis on avatud, neis pole piisavalt kaupu. Samuti on linnast, kus alguses oli umbes 120 000 elanikku, erinevatel andmetel lahkunud ligikaudu 30 000 elanikku.

"Üldiselt on inimeste suhtumine tegelikult siin tume. Öeldakse, et inimeste vahele on löödud kiil ja seda on raske ületada. Seda, et mingi leppimine võiks tulla, seda nad ei usu," rääkis Meikar.

Meikar lisas ka, et separatistid lahkusid linnast silmnähtavalt kiirustades, kuna maha jäid näiteks paljude dokumendid ja isiklikud asjad.

"Põhjus, miks nad aga siit lahkusid - see oli strateegiline otsus. Ukraina sõjavägi oli lähenemas ja näiteks siinsamas kõrval asuv Lõssõtšansk on mäe otsas ning seda on parem kaitsta ja sealt viis ka tee teistele separatistide aladele," kirjeldas Meikar.