„Aga kas teil hakkab kergem, kui te teada saate?“ vastas Kalašnikov ajakirjaniku küsimusele süüdlase väljaselgitamise tähtsuse kohta, vahendab UNIAN.

„Te väidate, et tuleb karistada. Aga seda, kes vajutas nuppu teise arvestusega, ei peaks karistama või? Et neid, et teisi peab karistama. Ma räägin sellest, et tänapäeval ei ole ohutu. Vaat see on halb. Te üritate täna leida seda, kes nuppu vajutas, aga ei püüa mõista, et konflikt tuleb summutada. (...) Pole tähtis, kes nuppu vajutas. Tähtis on, et on konflikt. Tähtis on, et võidakse veel alla tulistada. Vaat see on halb,“ ütles Kalašnikov.

„Minu isiklik reaktsioon põhineb sellel, mida ma olen kuulnud uudistest, nimelt sellel, et lennuk tulistati alla suurelt kõrguselt, 9000-10 000 meetri kõrguselt, et selleks sobivad ainult teatud õhutõrjepatareid, mis on Ukraina vägede relvastuses. Kaasaskantavad õhutõrje raketikompleksid töötavad 3500-4000 meetrini, seetõttu ei oleks omakaitselased, kelle relvastuses on need õhutõrje raketikompleksid, kogu tahtmise juures saanud lennukit alla tulistada.“