Vähemalt 15 politseinikku sai vigastada ja üle 50 inimese vahistati, teatab Reuters.

Saksa ründaja Mario Götze värav lisaajal tekitas Argentina fännide hulgas vaikuse ning kui tiksusid mängu viimased minutid jäeti miljonid lohutamatud argentiinlased leinameeleollu.

Peomeeleolule Buenos Aireses järgnes vägivald.

„See on järjekordne löök näkku. Pole enam rõõmu, aga me tulime teiseks ja meid ei häbistatud Brasiilias,“ ütles 40-aastane Eduardo Manfredi.

Finaali jõudmine oli argentiinlastele teretulnud rõõmuallikas vahelduseks ajalehepealkirjadele, milles domineerivad võlakriis, inflatsioon ja poliitilised skandaalid.

„Ma olen täielikus leinas, seda on raske seletada,“ 56-aastane puusepp Luis Lanzzoni.

Riigis, mille on lõhestanud populistliku president Cristina Fernández de Kirchneri ning tema eelkäija ja abikaasa Nestor Kirchneri poliitika, on jalgpallikoondis üks väheseid ühendajaid.

„Ma olen uhke, et olen argentiinlane. Kanda seda särki finaalipäeval on hindamatu,“ ütles üliõpilane Marcelo Dailoff. „Mängijad tõid Argentinasse nii pika aja järel rõõmu. Lihtsalt, aitäh teile.“

Fännid said lohutust sellest, et Argentina koondis suutis vältida samasugust alandamist nagu sai poolfinaalis osaks Brasiiliale.

Lionel Messit ja tema meeskonnakaaslasi oodatakse Buenos Airesesse esmaspäeval.

„Mängijad panid kõik mängu, oma südamed ja hinged. Nad kaotasid parimal võimalikul viisil, mitte nagu Brasiilia, kes tehti pihuks ja põrmuks,“ ütles 32-aastane Lorena Hak. „Ma lähen lennujaama neid tervitama ja kõige eest tänama, nad on selle ära teeninud.“