ÜRO teateil on kõigist Gaza sekotris hukkunutest 75 protsenti tsiviilisikud. Maailmaorgnisatsiooni inimõiguste volinik Navi Pillay avaldas selle tõttu tõsist kahtlust, kas Iisraeli tegevus on kooskõlas rahvusvahelise õigusega, millega sätestatakse, et igasugune tsiviilisikute sihtimine ja tapmine on lubamatu.

"Me oleme saanud sügavalt häirivaid teateid, et tsiviilisikute hukkumised, kaasa arvatud laste omad, toimusid sellepärast, et sihtmärkideks oli kodud. Sellised teated aga tekitavad tõsiseid kahtlusi selles , kas Iisraeli rünnakud vastavad rahvusvahelisele humanitaar- ja inimõigusseadustele," ütles ta.

Netanyahu sõnul ei kavatse Iisrael alluda rahvusvahelisele survele, lõpetada pommitamiskampaania Gaza sektoris, kuna rakettide tulistamine sealt jätkub.

Hoopis vastupidi - peaministri sõnul on kaalumisel ka maavägede sisseviimine Gaza sektorisse, nagu 2008.–2009. aasta talvel, kui kolme nädala jooksul hukkus PHCR-i andmetel Gazas Iisraeli operatsiooni tõttu 926 tsiviilisikut ning said viga tuhanded inimesed . Iisraeli poolel hukkus toona kolm tsiviilisikut.

Iisraeli relvajõudude teatel on nad viie päeva jooksul pommitanud rohkem kui tuhandet sihtmärki , sealhulgas Hamasi raketipositsioone, tugipunkte, mitut relvatehast ja -ladu. Kõike seda selleks , et peatada raketirünnakud Iisraeli vastu. Sellegipoolest ei ole Palestiina võimude teatel alati rünnatud Hamasi, pommitatud on ka Gaza keskosas asuvat mošeed ja puuetega inimeste koda.

Palestiina äärmusrühmitus Hamas aga jätkab Iisraeli rakettide saatmist, täna on Gazast taas tulistatud sadakond raketti ja esmakordselt üle kahe aasta on kuulda õhuhäiresireeni taas Kesk-Iisraeli linnades ja isegi pealinnas Tel Avivis.

Israeliite kaitseb siis raketitõrjesüsteem Raudkuppel ja pommivarjendid, mida palestiinlastel ei ole, mistõttu inimõigusorganistasiooni Amnesty International sõnul pole neil ka Israeli rünnakute eest kuhugi pageda. Iisrael on öelnud, et hoiatab elumaju pommitades rünnakust ka ette - inimõiguslaste väitel aga ei ole minut enne rünnakut tulev nn ukselekoputus aga mitte mingil juhul piisav.

"On vaja kiiret tegutsemist ÜRO-lt, kuna inimeste elud on vaekausil," ütles Amnesty International kordinaator Philip Luther. "Rahvusvaheline üldsus ei tohi korrata mineviku vigu, mil on vaadatud pealt tavainimeste kannatusi."

Iisrael alustas pommitamisoperatsiooni "Kaitseserv" Hamasi vastu teisipäeval.