„Terrorismivastase operatsiooni jõud viisid läbi mitmeid tegevusi selle territooriumi blokeerimiseks ja ahendamiseks, kus asuvad terroristid. Üks jõustruktuuride ülesannetest on mässuliste jõudude ühe osa sidumine Siverski- Lõssõtšanski piirile. See taktika täitis edukalt oma ülesande,“ teatas terrorismivastase operatsiooni pressiesindaja Vladõslav Seleznjov UNIAN-i vahendusel.

Seleznjov teatas, et Ukraina julgeolekujõud viisid läbi mitmeid tegevusi kontrollpunktide võrgustiku loomiseks, mis võimaldas vastase jõud ümber piirata, takistades samas võitlejatel vastupanu osutamist.

„Pärast seda, kui võitlejad said teada, et terrorismivastaste operatsiooni jõud piirasid täielikult sisse nende manöövrite ja rünnakute ruumi, olid nad sunnitud ära jooksma, jättes maha Siverski asula. Terrorismivastase operatsiooni aktiivne faas Siverski piirkonnas jätkub,“ teatas Seleznjov.

Separatistide ühel veebilehel teatati, et Siversk jäeti maha, et mitte sattuda piiramisrõngasse.

Lahingus Karlivka lähedal on aga hävitatud umbes 25 terroristi ning purustatud mitu terroristide tulepunkti ja kindlustatud positsiooni. Üks Ukraina sõdur on hukkunud ja üks haavatud, teatas pataljoni Donbass ülem Semjon Sementšenko.

„Lahing Karlivka all on tänaseks lõppenud. Head koostööd ning jõudude ja vahendite kombineeritud kasutamist näitasid üles Ukraina relvajõudude 93. brigaad ning osa pataljonidest Donbass ja Dnepr-2,“ kirjutas Sementšenko sotsiaalvõrgustikus.

Erinevatel andmetel olid terroristide kaotused umbes 25 inimest, Ukraina jõudude poolel sai üks mees surma ja üks haavata, teatas Sementšenko.