Laulu- ja tantsupeo välismeedia juhi Maris Hellrandi sõnul on laulupeo kajastuse tellinud nii New York Times kui ka Wall Street Journal.

“Kohal on ka rahvusvahelise telekanali CNN võttegrupp, saksa-prantsuse ARTE, soomlaste YLE TV ja MTV3. Eeltutvustuse lasi juba nädala eest eetrisse BBC,” rääkis Hellrand.

Mõnede kanalite jaoks on huvitav näidata laulupeo lugu nende oma riigist pärit osalejate silme läbi. “Kuna saabumas on palju väliskollektiive, siis nemadki on oma riigist tuleva meedia huviorbiidis. Mitmed ajakirjanikud käisid Eestis juba kevadel ja talvel ning jälginud eelproove ja nüüd ootavad nad sealt tuttavate lauljatega taaskohtumist,” lisas Hellrand.

Eestisse on jõudnud juba mõned USA ajakirjanikud, homme saabub ka inimesi Saksamaalt ja Suurbritanniast. Koostöös EASi turismiarenduskeskusega kasutatakse peoeelseid päevi, et tutvustada ajakirjanikele Lahemaad, Pärnut ja teisi Eesti paiku. Peale laulupeo pakuvad paljudele huvi ka e-Eestiga seotud teemad nagu digitaalne ID ja Eesti startupid.

XXVI laulu- ja XIX tantsupidu toimub Tallinnas 4.-6. juulil 2014.