Poolat raputab lindiskandaal, mis sai alguse nädalalehes Wprost avaldatud salalindistusest.

Lindistuste järgi olevat Sikorski väitnud, et kogu välispoliitika, mida peaminister Donald Tusk ja kaitseminister Tomasz Semonyaka ajavad, on vale ning liit Poola ja USA vahel "ei maksa midagi", on "viga" ja "halb", kuna see loob "petliku turvatunde."

Sikorski olevat öelnud, et "Poola on tülis nii Saksamaaga kui Venemaaga, ometigi teeme näo, nagu kõik oleks korras," ning lisas sinna juurde ebatsensuurse väljendi. 

Vestlus toimus väidetavalt 2013. aasta suvel restoranis "Öökull ja sõbrad".

Sikorski ise eitab vestlust ning väidab, et pole kunagi sellenimelises restoranis einestanud. 

Lindiskandaal puhkes üle-eelmisel pühapäeval, kui ajakirjandusse lekkisid väidetavalt mullu juulis ühes Varssavi restoranis tehtud lindistused, kus siseminister ja keskpanga president arutavad sobimatuid kokkuleppeid.

Möödunud esmaspäeval kokku kutsutud erakorralisel pressikonverentsil teatas Poola peaminister Donald Tusk, et lekke näol on tegemist „riigipöörde katsega, mille eesmärk on Poola valitsus ebaseaduslike meetoditega kukutada”.

„Selle organiseeritud kuriteo episoodi näol pole tegemist mitte avaliku hüvega, vaid võimul olevate poliitikute ja erakonna vastase jälitustegevusega,” teatas Tusk. Tema kinnitusel polnud rahandusminister Rostowski lahtilaskmine seotud keskpanga presidendi ja siseministri vestlusega, vaid kokkulangevusega.