On kindlaks tehtud, et 14. juunil kell 00.13 tõusis Dnipropetrovskist Luhanski suunas õhku sõjaväe transpordilennuk Il-76, mille pardal oli 25. õhudessantbrigaadi 40 sõjaväelast, sõjaväe transpordilennuväe 25. üksikbrigaadi üheksa meeskonnaliiget, sõjatehnika ja muu sõjaväele kuulunud vara, vahendab Interfax-Ukraina.

„Nagu selgus, ignoreerisid Ukraina relvajõudude ja terrorismivastase operatsiooni juhtimise operatiivstaabi sõjalised ametiisikud nende käsutuses olnud informatsiooni terroristlike rühmituste tegevuse aktiviseerumise kohta Luhanski lennuvälja lähistel ning seda, et viimaste relvastuses olid kaasaskantavad seniitraketikompleksid, ega võtnud tarvitusele meetmeid lennuki ohutuks maandumiseks terrorismivastase operatsiooni rajoonis,“ öeldakse teates.

Umbes kell 01.10 tulistasid kindlaks tegemata isikud 400 meetri kõrgusel Luhanski lennuväljale lähenenud Il-76 kaasaskantavast seniitraketikompleksist ja suurekaliibrilisest kuulipildujast. Selle tagajärjel lennuk süttis ja kukkus alla. Hukkusid kõik 49 pardal olnud sõjaväelast ning sõjaväe vara ja tehnika hävis.