Kõige rohkem ajavad naerma mingid tohutud seeriad iseendast klõpsitud fotodest. Heal juhul üks suunurk on kuidagi teistmoodi igal järgneval kaadril. Olen alati mõtlema jäänud: kas see inimene ei saa tutvumisportaali rate.ee põlvkonna ajast üle, et nii käitub? Tollases populaarses suhtlemiskeskkonnas oli teemaks üüratute seeriate lisamine iseendast. Nüüd on moodne öelda "selfie" või "enekas", aga tollal oli iseendast klõpsitud foto nimi "reidikas" ja "ratelaks".

Teine äärmuslik seltskond minu sõbralistis on alkoholi- ja peosõprade punt. Pean häbiga tunnistama, et aeg-ajalt meeldib mulle endalegi koos siidripurgiga poseerida. Et mõnevõrra isegi mõistan neid purgi kõrval naeratajaid. Pakub ju alkohol teatavat lõõgastust argielu muredest ning seeläbi liigitub ta meeldivat vaheldust toovate asjade alla. Nagu sõber, kellega jagatud mure väiksemaks läheb. Ja nii peabki teatud seltskond siidripurki oma sõbraks, kellega on igati okei koos pildile jääda. Ja veel normaalsem on see pilt oma inimsõpradele vaatamiseks sotsiaalmeediasse üles riputada.

Omaette teema on hommikuste peojärgsete fotode lisamine oma ajajoonele. Ka sellega suudab teatud seltskond hiilata. Punased magamata silmad ning sakris juuksed vaatavad mulle päris tihti ajavoost vastu. Õnneks läbi arvuti erinevaid helisid ja aroome kohale ei jõua. Muidu oleks osasaamine sõbra hommikusest kassiahastusest veel eredam.

Väheke normaalsem kontingent sõbralistist lisab fotosid oma lõunasöögist ja puhkusereisist. Populaarsed on muidugi ka niinimetatud titepildid. Nii mõnigi lastetu inimene ikka aeg-ajalt vihastab nende beebipiltide peale ning asub sõna võtma. Tavaliselt kõlab see stiilis: "Mind tõesti ei huvita, et te juba potil käite ja täna mannaputru sõite!" Noo, alati on ju võimalus selle inimese jälgimine lõpetada, kes nii tüütavalt vaesele sõbrale mõjub.

Delfis mainitud tööandjapoolse jälgimisega minu bossid avalikult välja pole tulnud. Salamisi on töövestluses siiski mõista antud, et sõber Google on ülemusel hea abimees taustauuringul. Facebookis tuhnimist pole seni aga täheldanud. Eks selle vastu aitab ka privaatsusseadete timmimine: ainult sõbranimekirjas olevad isikud näevad isiklikku pilte ja infot. Ei ole ülemusel asja minu peopiltide kausta!