Kadunud lennureisijate omaste pressiteate kohaselt on algatuse "Reward MH370" eesmärk julgustada lennuki kadumise asjaolusid teadvat isikut, et see avalikustaks tegeliku info lennuki saatusest.

Kadunud Malaysia Airlinesi lennuki reisijate pereliikmed alustasid täna kampaaniat, et saada kokku viie miljoni dollari suurune preemia inimesele, kes jagaks lennuki saatusest tõest infot, vahendab yle.fi.

Kuala Lumpurist Pekingisse suundunud lennuk jäi kadunuks 8. märtsil. Lennuki pardal oli 239 inimest. Satelliidiinfo andmete järgi kukkus lennuk India ookeanisse. Mitme riigi ühistele otsingutele vaatamata pole lennuki vrakist mingit jälge ning reisijate pered kardavad, et ametnikud varjavad lennukiga tegelikult juhtunut.

"Oleme kindlad, et keegi kusagil teab midagi. Loodetavasti meelitab meie poolt välja pandud preemia teda info paljastamisele," ütles Reward MH370 kampaania juht Ethan Hunt.

Ühendriikide reisija Philip Woodi abikaasa Sarah Bajc ütles, et kampaania taga on mõnede reisijate pereliikmed. Nende siht on näha lennundusmüsteeriumi "värske pilguga".

"Valitsused ja ametkonnad on andnud endast parima. Ent neil pole õnnestunud leida mitte vähimatki tõendusmaterjali. Selle põhjuseks on kas vale lähenemine asjale või siis ühe või mitme isiku tahtlik hämamine," ütles Bajc pressiteates.

Malaisia ja Australia on lubanud jätkata kadunud lennnuki otsinguid. Rahvusvaheline otsingumeeskond plaanib laiendada Austraalia lääneranniku piirkonnas olevat otsinguala kuni 60 000 ruutkilomeetrini.