USA mereväe ookeanitehnika asedirektor Michael Dean ütles CNN-ile, et on saavutatud laialdane rahvusvaheline üksmeel, et signaalid tulevad mõnest teisest inimeste valmistatud allikast, mis pole 8. märtsil koos 239 inimesega pardal kadunud lennukiga seotud, vahendab AFP.

USA merevägi ei kinnitanud aga Deani kommentaare, mis ähvardavad paisata maratonpikaks veninud ja kulukad otsingud uude segadusse ning suurendada kadunute omaste piinu.

Dean ütles, et kui aprilli alguses India ookeani lõunaosas tabatud signaalid oleksid pärit lennuki pardasalvestitelt, oleksid need nüüdseks leitud.

„Meie parim teooria praegusel hetkel on, et (signaalid) olid ilmselt mõne laeva tekitatud heli... või järelveetava signaalilokaatori elektroonika tekitatud,“ ütles Dean. „Alati elektrooniliste seadet vette pannes kardetakse, et kui vett selle sisse satub ning midagi maandab või lühisesse ajab, hakkab tekkima helisid.“

Dean ütles, et ei ole võimalik absoluutselt välistada, et signaalid on pärit mustadest kastidest, kuid praegu pole mingeid tõendeid, et nad on seal pärit.

„Mike Deani tänased kommentaarid olid spekulatiivsed ja ennatlikud, sest me jätkame koos oma partneritega tööd, et mõista põhjalikumalt järelveetava signaalilokaatori kogutud andmeid,“ vastas USA mereväe pressiesindaja. „Me jätame täiendava informatsiooni andmise sobival ajal otsinguid juhtivatele austraallastele.“

Uurijad kasutasid USA mereväe signaalilokaatorit, mida veeti Austraalia laeva Ocean Shield järel, et kuulata veealuseid signaale piirkonnas, kus lennuk satelliidiandmete järgi alla kukkus.

Mitmed tabatud signaalid panid Austraalia peaministri Tony Abbotti ütlema, et ta on „väga kindel“, et signaalid on pärit lennuki mustast kastist.

Seni pole aga midagi leitud.