Esimest korda 2012. aastal kasutatud video valitsusvägede ja mässuliste kokkupõrkest Kabardi-Balkaarias ilmus eelmisel nädalal taas päevavalgele uudistesaates „Vesti“, kus selle taustal räägiti Vene-meelsete tsiviilisikute vastastest metsikustest Ukrainas, vahendab Moscow Times.

16. mai õhtul läks telekanali Rossija 1 uudistesaates „Vesti“ eetrisse reportaaž lahingutest Ukraina Donetski oblastis Slovjanski lähistel.

„Iga päev hukkuvad jätkuvalt rahulikud elanikud. Slovjanski lähedal lasi rahvuskaart maha mehe. Surnukeha juurde jäeti demonstratiivselt relv, et anda mõista, et tapeti vaenlane,“ räägib „Vesti“ korrespondent, kui ekraanil näidatakse laipa, mille kõrval on püstol. Ekraani nurgas on aga kiri „Donetski oblast“. Videos alates hetkest 3.20:

Hiljem selgus, et kaadrid tapetud mehega on võetud 2012. aasta 18. novembri saatest, kui oli juttu terrorismivastasest operatsioonist Kabardi-Balkaarias:

„Selles loos tehti viga, aga vead on võimalikud. Kõik on patused siin taeva all. Ma pole seda lugu näinud, aga see, mis seal oli, oli viga. Viga, aga mitte mingil juhul manipuleerimine,“ ütles Kisseljov väljaande Slon korrespondendile. „See võis olla arvutiviga. Või võtsid noored montaažinümfid kuskilt midagi valesti. On olemas massiliselt võimalusi, kuidas selline viga võis juhtuda. Ma olen veendunud, et VGTRK-s toimub sisejuurdlus selles küsimuses.“