Putini autkolonn sõitis esmaspäeva õhtul kunagises keiserlikus pealinnas Jussupovi palee juurde, kus Schröder teda juba ootas, kirjutab Der Spiegel.

Tseremoonia näol oli tegemist Nord Stream AG vastuvõtuga, mille aktsionäride nõukogu esimees Schröder on. Teadetekohaselt oli külaliste hulgas ka Gazpromi juht Aleksei Miller.

Erinevalt tuttavatest on sõpru võimalik valida, kirjutab Der Spiegel, ning see vana tarkus peaks ka suure Putini mõistja Schröderi kohta kehtima. See on loomulikult Schröderi enese asi, kelle embusesse ta viskub ja kellega oma 70. sünnipäeva tähistab. Samuti ei saa olla midagi selle vastu, kui tõelised sõbrad ka rasketel aegadel kokku hoiavad, kirjutab Der Spiegel ning lisab, et tavaelus nimetatakse seda iseloomukindluseks.

Schröderi ja Putini teema puhul on asjad Der Spiegeli hinnangul aga käimas oleva Ukraina kriisi tõttu väheke teisiti ja seda peaks Schröder isegi teadma. See on viga, kui endine kantsler arvab, et võib jätkata, nagu poleks midagi juhtunud, kirjutab Der Spiegel. Saksamaa liiduvalitsus üritab meeleheitlikult oma sõpra Vladimirit Ida-Euroopas võimuahne hegemooni poliitika ajamisel tagasi hoida. Saksamaa endine valitsusjuht peaks Der Spiegeli hinnangul sellistel aegadel turvalist distantsi hoidma.

Sellistel aegadel oodatakse endiselt kantslerilt oma riigi välispoliitika toetamist, mitte selle demonstratiivset nurja ajamist või isegi naeruväärseks muutmist, kirjutab Der Spiegel.