Väljaande Vice News ajakirjaniku Ostrovsky kadumine sai teatavaks esmaspäeval. Slovjanski niinimetatud rahvalinnapea Vjatšeslav Ponomarjov teatas varem, et Ostrovsky on nende juures, kuid väitis, et kinni teda ei hoita, vahendab RIA Novosti.

Hiljem ütles Ponomarjov, et Ukraina föderaliseerimise pooldajad hoiavad Ostrovskyt kinni kuni tema dokumentide ja tema enda täieliku kontrollimiseni selle kohta, et ta ei tee koostööd Parema Sektoriga. Ponomarjovi sõnul lastakse Ostrovsky pärast seda lahti või vahetatakse kellegi föderaliseerimise pooldaja, näiteks Gubarevi vastu välja.

Ponomarjov täpsustas, et separatistidel on praegu kümme vangi, sealhulgas Kiievi ajakirjanik Irma Krat ja kohaliku linnanõukogu liige Vadim Suhhonos.

„Me kahtlustame Simon Ostrovskys Parema Sektori informaatorit,“ ütles Ponomarjov, kelle sõnul tundus neile kahtlane, et Ostrovskyl on USA ja Iisraeli passid ning et ta oskab suurepäraselt vene keelt ja esitab provokatsioonilisi küsimusi kohalikele elanikele ja omakaitselastele.