8. aprilli seisuga oli ajalehe Süddeutsche Zeitung teatel ekspordiloa saamiseks menetluses 69 taotlust väärtuses 5,18 miljonit eurot, vahendab Neues Deutschland.

Valitsus täpsustas, et jutt ei käi otseselt relvadest, vaid muudest täpsemalt määratlemata sõjalistest toodestest.

„Praeguse poliitilise olukorra tõttu ei väljastata praegu põhimõtteliselt sõjaliste toodete väljaveolube Venemaale,“ teatas Saksamaa valitsus.

Valitsus teatas lisaks, et kontrollib, kuidas juba välja antud lubadega ümber käiakse, ja tegutseb kriitilistel juhtudel selle nimel, et kõne all olevaid kaupu välja ei viidaks.

Märtsis külmutas Saksamaa majandusminister Sigmar Gabriel esialgselt lahingusimulatsioonikeskuse ekspordi Venemaale.

Bundestagi vasakfraktsiooni järelepärimise peale selgitas valitsus mõni päev tagasi siiski, et perioodil selle aasta 1. jaanuarist kuni kuni 31. märtsini on Saksamaalt Vene Föderatsiooni saadetud püstoleid, püsse, granaate, laskemoona, rakette ja relvaosi, kokku 300 positsiooni.

„On juba piisavalt halb, et Saksamaa üldse relvi ja laskemoona ekspordib,“ ütles selle peale vasakerakonna esindaja Bundestagis Jan van Aken. „Ma ei suuda aga üldse mõista, et isegi Venemaale saadetakse endiselt relvi, vaatamata Krimmi kriisile ja sanktsioonide trummipõrinale.“

Relvamüügi peatamist Venemaale ja Ukrainale on nõudnud ka Saksamaa rahuliikumine.