Samas minister ei välistanud, et kui separatistid jätkavad valitsusasutuste hõivamist, käivitavad julgeolekuteenistused taas erioperatsooni aktiivse faasi, vahendasid ERR uudised BBC uudist.

Separatistid keelduvad mitmes linnas hõivatud valitsusasutusi vabastamast ning on teatanud, et ei pea eile Genfis sõlmitud kokkulepet siduvaks, kuna nende esindajaid Genfis ei olnud.

Deštsõtsa sõnul on Euroopa Julgeoleku- ja Koostöö Organisatsioon (OSCE) avaldanud soovi alustada separatistidega läbirääkimisi.

Venemaa välisministri Sergei Lavrovi ja Ameerika Ühendriikide välisministri John Kerry kinnitusel jõuti neljapäeva õhtul neljapoolsetel Ukraina kriisi puudutavatel kõnelustel üksmeeleni – sõlmiti kokkulepe tegemaks ühisi jõupingutusi olukorra de-eskaleerumiseks.

Genfis toimunud kriisikohtumisel istusid ühe laua taha Euroopa Liidu, Venemaa, Ukraina ja USA esindajad, kohtumine lepiti kokku juba enne olukorra järsku halvenemist Ukraina idaosas möödunud nädalavahetusel, mille taga oli kõigi eelduste kohaselt Venemaa, kelle eelnev n-ö rahvaülestõusu stsenaarium regioonis ebaõnnestus.