Laev 459 inimesega pardal oli parasjagu teel riigi loodeosas asuvast Incheoni sadamast lõunaosas asuvale Jeju saarele, kui see seni teadmata põhjustel ootamatult külili vajus ja kõigil reisijatel kästi paigale jääda. Uppuvalt laevalt suudeti päeva jooksul päästa 179 inimest, ütles president Park Geun-hye.

Vähemalt 28 inimest on tänaseks leitud surnuna ja 268 on endiselt kadunud.

Reisijatest 325 olid kooliõpilased. Laeval oli veel 15 õpetajat, kolmkümmend meeskonnaliiget ja 89 muud reisijat. Lootus leida ellujäänuid on ametivõimude sõnul veel säilinud. Veetemperatuur on piirkonnas 12,6 kraadi Celsiuse järgi, milles inimene võib elus püsida kõigest umbes kaks tundi, mistõttu loodetakse ellujäänuid leida nüüd vaid laevavraki seest. Halvad ilmastikuolud ja tugevad hoovused on aga päästetöid viimastel päevadel takistanud, lisas Geun-hye.

Laeva kapten Lee Joon-seok, kes on oma kuuekümnendates, ütles pärast õnnetust kohalikule televisioonile, et tal on “väga kahju ja piinlik”. “Ma ei tea, mida öelda," jäi ta Yonhap andmetel napisõnaliseks. Tunnistajate sõnul lahkus Joon-seok laevalt aga kõigest 40 minutit pärast hädasignaali väljasaatmist.