Otsinguid koordineeriva Austraalia agentuuri juht Angus Houston ütles, et üks signaal tabati kohaliku aja järgi teisipäeva pärastlõunal ja seda kuuldi viis minutit ja 25 sekundit ning teine tabati teisipäeva õhtul ja seda kuuldi seitse minutit, vahendab Reuters.

„Ma usun, et me otsime õiges piirkonnas, aga me peame lennuki vraki visuaalselt tuvastama, enne kui võime kinnitada, et see on lennu MH370 viimne puhkepaik,“ ütles Houston Perthis ajakirjanikele.

Nädalavahetusel tabas USA mereväe järelveetav signaalilokaator kaks signaali, mis vastavad mustade kastide saatjate omadele. Esimest kuuldi üle kahe tunni ja teist umbes 13 minutit.

Saatjate akud on aga oma umbes 30-päevase eluea lõpus, mistõttu on ülitähtis mustade kastide asukoht kiiresti kindlaks teha.

Houstoni sõnul võivad uued signaalid aidata kahandada otsingupiirkonda nii palju, et lennuki vrakki võiks merepõhja otsima saata mehitamata allveesõiduki Bluefin-21, mis asub Austraalia laeva HMAS Ocean Shield pardal, mis ka signaalilokaatorit järel veab.