Kella 1.25 paiku sai politsei teate, et Lääne-Virumaal Vinni vallas Vilgu-Väike-Maarja maantee 12. kilomeetril on sõiduauto kraavi sõitnud. Sündmuskohale jõudes selgitasid politseinikud välja, et sõiduauto Volkswagen Passat kaldus vasakkurvis teepeenrale, kus juht kaotas selle üle kontrolli, mille tagajärjel sõiduk rullus üle katuse vasakule teelt välja. Teeolud olid sündmuskohal head.

Politsei selgitas välja, et sõidukit juhtis 19-aastane Harri, kes hukkus sündmuskohal. Sõidukis oli veel kaks kaasreisijat, 16-aastane Rainer ja 19-aastane Rauno. Nende kehavigastused olid rasked ning nad viidi haiglasse. Nii juhil kui ka kaasreisijatel olid turvavööd kinnitatud.

Politseile on teada, et hukkunu sai esmased juhiload kolm kuud tagasi. Tema võimaliku joobe tuvastab ekspertiis.

Avarii Vinnis

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust.

„Kuigi täpsed liiklusõnnetuse asjaolud on alles selgitamisel, võib oletada, et selle traagilise liiklusõnnetuse üks võimalikest põhjustest oli piirkiiruse ületamine. Kuigi öisel ajal on maanteel liiklejaid vähem ja tekib soov kiiremini sihtpunkti jõuda, ei tähenda see seda, et liikluspiirangutest ei pea kinni pidama. Väsimus, sõidukijuhi kogenematus või vale sõiduvõte – kõik see võib kaasa tuua soovimatuid tagajärgi,“ ütles Rakvere politseijaoskonna juht Joel Alla.

Jaga
Kommentaarid