Parandus tehti ligi neli nädalat pärast lennu MH370 kadumist. Malaisia võimud seisavad silmitsi karmi kriitikaga, eriti Hiinast, lennuki otsingute halva juhtimise ja informatsiooni varjamise eest, vahendab Reuters.

Radariandmete ja piiratud satelliidiinformatsiooni analüüs on keskendanud otsingud laialdasele alale India ookeani lõunaosas, mis asub Austraalia linnast Perthist läänes, kuid seni pole midagi leitud.

„Head ööd Malaysian kolm seitse null“ on ametlik ja standardne teade Malaisia õhuruumist lahkumisel teel Kuala Lumpurist Pekingisse.

Malaisia väitel muudeti lennuki kurssi tõenäoliselt tahtlikult ja ilmselt tegi seda oskuslik lendur, mistõttu spekuleeritakse ühe või enama piloodi rolli üle lennuki kadumises. Uurijad pole aga kindlaks teinud ühtki ilmselget motiivi ega muid ohu märke 227 reisija ega 12 meeskonnaliikme juures.

„Me tahaksime kinnitada, et viimane vestlus üleskirjutuses lennujuhi ja kokpiti vahel toimus kell 01.19 (Malaisia aja järgi) ja oli „Head ööd Malaysian kolm seitse null“,“ teatas Malaisia tsiviillennunduse amet esmaspäeval.

Mõned minutid hiljem lülitati kõik lennuki sidekanalid välja ning pöörati tagasi üle Malaisia ja suunduti India ookeanile.