Ukraina veriseima päeva (20.02) hommikul jäädvustatud fotodelt on näha terrorismivastast eriüksust Alfa, kes uitab ringi Ukraina salateenistuse SBU peakontori sisehoovis, valmistumas nö eesseisvaks lahinguks Maidanil.

Neil on kaasas snaiperrelvi ja Kalašnikovi automaatide modifikatsioonide.

Järgmise päeva fotodelt on näha, kuidas eriüksus Kiievist kiirelt lahkub.

Daily Beasti väitel on nende käes 90 gigabaiti foto- ja videomaterjali, mille põhjal võib selgelt väita, et tapatalgute taga oli venemeelse ekspresident Viktor Janukovõtši režiim, kuigi ta ise ja Kreml seda jätkuvalt eitavad.

Ameerika Ühendriikide luureandmetel on ka SBU tänini selgelt FSB mõju all.

Sergei Lavrov: veresauna taga on Paremsektor

Vene välisminister Sergei Lavrov tormas pühapäeval aga telekanalisse Pervõi Kanal märkima, et Kremlile teadaolevate andmete kohaselt koordineeris Maidanil inimesi tulistanud snaiperite tegevust marurahvuslaste Paremsektor.

"Meil on arvukalt andmeid selle kohta, milline saatkond oli Paremsektoriga regulaarselt ühenduses, ning kus selle juhid käisid pidevalt ning kelle esindajad viibisid Maidanil ehitistes, mis olid Paremsektori kontrolli all, kust see juhtis ka snaiperite tegevust," rääkis salapäraseks jääv Lavrov.

Enam kui poolsada meeleavaldajat sai surma ja rohkem kui kakssada haavata, kui veebruaris avati kahel päeval väidetavalt snaipritest rahvamassi pihta Kiievis Maidanil tuli. Tegu oli vägivaldseima päevaga Ukraina lähiajaloos.