Tartu halduskohus leidis, et Põdra (35) kaebus on põhjendamatu ning jättis tema kaebuse politsei- ja piirivalveameti vastu kahju hüvitamise nõudes rahuldamata, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ERR-i uudisteportaalile.

Mullu novembris esitas kapo ekskomissar Põder kohtusse kaebuse riigiprokuratuuri 8. aprilli määruse peale, millega ta paigutati Tartu vanglast ümber Tartu arestimajja. Põdra hinnangul oli tema ümberpaigutamine õigusvastane ning Lõuna prefektuuri Tartu arestikambri kinnipidamistingimused tema inimväärikust alandavad, ent kohtus see kinnitust ei leidnud.

Eelmisel nädalal jättis halduskohus rahuldamata Põdra kaebuse, milles ta nõudis vanglalt 8000 eurot kompensatsiooni talle stressi ja hirmu tekitamise eest, sest endise kaitsepolitseinikuna oli ta sunnitud viibima ühes osakonnas koos teiste kinnipeetavatega.

Kohus aga leidis, et Põdra julgeolek ja heaolu oli ja on Tartu vanglas tagatud ning tema elu ja tervis kaitstud, mistõttu polnud vangla tegevus õigusvastane.

2012. aasta aprillis kinnitas Harju maakohus karistuskokkuleppe ja saatis Põdra korduva altkäemaksu võtmise eest neljaks aastaks vangi.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi nõudis ja võttis Indrek Põder altkäemaksu töötades kaitsepolitseis 1998. aasta 20. novembrist kuni 2011. aasta 21. detsembrini erinevatel ametikohtadel.