6. märtsi öösel kell 01.53 sai turvafirma juhtimiskeskus paanikahäire Lasnamäel asuvast tanklast seoses kütuse varguse katsega, mida paari minuti pärast siiski tühistati.

Tankla teenindaja rääkis kohale sõitnud patrullekipaažile, et äsja bensiinijaamast autoga lahkunud noormehed käitusid tavatult ning võisid olla narkojoobes.

Tanklast lahkudes märkas ekipaaži turvatöötaja teenindajalt saadud kirjeldusele vastavat valget Volkswagen Passatit, mis oli pargitud Mahtra tänaval bensiinijaama lähedal asuva kiirtoitlustuskoha kõrvale.

Turvatöötaja teavitas joobekahtlusega autojuhist politseid, kes palus patrullil jälgida sõidukit ning teavitada, kui see sõitma hakkab.

Veidi aja pärast väljusid kohvikust ülevas meeleolus noormehed, kes istusid autosse ning asusid sõitma Peterburi tee poole. Turvafirma patrull sõitis Volkswagenile järele ning teavitas selle marsruudist ka politseid.

Peterburi maanteel, Maardu viadukti juures pidas politsei sõiduki kinni ning roolis olnud meesterahvas viidi ekspertiisi.

Süüdi mõistmisel võib kohus määrata sõiduki joobes juhtimise eest kuni kolmeaastase vanglakaristuse.

G4S teeb tihedat koostööd 11 kohaliku omavalitsusega, osutades turva- ja patrullteenuseid, et ennetada võimalikke korrarikkumisi. 2013. aastal andsid G4Si turvatöötajad politseile üle 3181 korrarikkujat, kellest valdav osa – 2096 inimest – tabati poevargustelt. Sissemurdmistelt tabati ning anti politseile üle 84 korrarikkujat.