Öösel kell 04.28 teatati häirekeskusele, et Viljandi maakonnas on Võrtsjärvel vajunud läbi jää sõiduauto.

Autost välja pääsenud neli märjaks saanud ja alajahtumisohus meest leiti järvelt ligi kahetunnise otsimise järel, sest esialgu nad oma asukohta tuvastada ei osanud.

Hädaabikõne järel lülitus hättajäänute telefon aku tühjenemise tõttu välja. Saabunud info järgi oli sõiduautoga mindud järvele Viljandi maakonnast Viiratsi vallast Valma küla piirkonnast ning suundutud eeldatavalt otse üle järve.

Eksinud inimeste otsimist hakkas juhtima päästeameti Viljandimaa operatiivkorrapidaja koostöös politsei välijuhiga. Kogunemiskohta Valma küla puhkealal saabusid Viljandi ja Mustla päästjad, politseipatrullid ning kiirabi. Esimesena alustas otsinguid jääl politseipatrull koos kohaliku kaluriga, kes jääolusid tundis, kuid auto jäi lörtsi sisse kinni ning nad tuli välja aidata.

Otsingutöödele kaasati Viljandi päästekomandost ATV ja Jõgevalt mootorsaan. Kohale telliti ka politsei- ja piirivalve kopter ning Tartust politseipatrull soojuskaameraga.

Tänu operatiivsõidukite vilkuritele ja politsei signaalrakettidele olid kannatanud ise kalda poole suundunud ning politseinikud leidsid nad jäält umbes 500-600 meetri kauguselt kell 06.17.

Viljandimaa vanemoperatiivkorrapidaja Rainis Liir kiitis head koostööd. "Mehed leiti nii kiiresti ainult tänu politsei ja pääste tulemuslikule koostööle," sõnas Liir. "Öö oli sõna otseses mõttes kottpime ning tuuline, ja alajahtumine oleks võinud kannatanutele üsna varsti saatuslikuks saada," ütles ta.

Mehed anti üle kiiabi hoole alla. Nende sõiduk oli läbi jää vajunud järve Tartu poolse järvekalda läheduses, kuhu on üle järve ligi 10 kilomeetrit.