„Me ei tohiks nüüd korraldada konkurssi „kes maksab rohkem“, vaid meil peaks olema ühine huvi, et riigis asjad jälle korda saaksid,“ ütles Steinmeier esmaspäeva õhtul telekanali ARD saates „Tagesthemen“ ("Päevateemad"), vahendab Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Steinmeier ütles, et olukord massimeeleavaldustest haaratud riigis on endiselt ebaülevaatlik. Ukraina on Steinmeieri sõnul endiselt püssirohutünn ning ta loodab, et ükski pool seda ei süüta. Lääs peab juhtkonda Kiievis väga otsustavalt kohtlema. Kui läbirääkimistel opositsiooni ja valitsuse vahel piisavaid edusamme ei tehta, tuleb ka riigi juhtkonna vastastele sanktsioonidele mõelda.

Endise liidukantsleri Gerhard Schröderi hinnangul võib Euroopa Liit jõuda Ukraina poliitilise kriisi osas lahenduseni aga ainult koostöös Venemaaga. "Võti konflikti lahendusele on koostöös Venemaaga, mitte vastasseisus, tsiteeris ajaleht Bild teisipäeval Schröderi uut veel ilmumata raamatut „Klare Worte“ („Selged sõnad“).

Euroopa ei tohi Schröderi hinnangul Ukrainat kahe valiku olukorda panna. „Kui me peame Venemaaga ja Ukrainaga samaaegselt assotsieerumise üle läbirääkimisi, on olukord hoopis teistsugune,“ öeldakse raamatus Bildi vahendusel. Euroopa Liit peab tegutsema tundlikult ja targalt. Edu saab Schröderi sõnul saavutada ainult siis, kui Euroopa-Vene suhted on head.