Teismelised meie kõrval olid muidugi jälle kinno sööma tulnud ning terve filmi vältel kostus kõrvus krõbeda popkorni mälumise heli. Vaatamata kinoga alati kaasnevale tavaks saanud ebameeldivale krõmpsutamisele sundis animatsioon ise mäluva kõrvalistuja unustama.

Üllatuslikult kostus kogu filmi vältel korralikku lauluesitust ning väga võimast orkestrisaadet. Kogu multifilm oli kui üks suur vaataja õigetele nuppudele vajutamise seeria. Algas armsa heietusega ning edasi kruvis aina pinget. Sekka ka paar korralikku madinat ning lõpu eel muidugi võitlus elu ja surma peale.

Seekordset filmielamust õnneks kõige hollywoodilikuma klišeega ära ei lörtsitudki. Nimelt ei päästnud multika kangelannat mitte kallima suudlus vaid tema enda õe tingimusteta armastus! Just sel hetkel ka filmi vaatama tulnud pereisa murdus ning väikse pisara põsele lubas. Nii ehedalt oli filmis välja toodud armastuse jõud kõige halva üle. Ja alati ei peagi päästjaks olema just kaunis prints või printsess - piisab täiesti omaenda armastavast pereliikmest! Igati väärt mõte, mis kinosaalist endaga kaasa koju viia.

"Lumekuninganna ja igavene talv" joonisfilmi ette lasi Tartu Cinamon kino Miki-Hiire lühifilmi "Get a Horse". Sealne tegevustik on põnevalt lahendatud kui vana kinoseansi segunemine tänapäevase ruumilise ja värvilise pildiga. Tegelaskujud rebivad kinolina puruks ning astuvad päris maailma, kus nende mustvalged kered saavad värvilise katte ja uue kuju.

Tegelastele annavad eestikeelsed hääled teiste seas Hele Kõrve, Kaspar Velberg, Karol Kuntsel, Hanna-Liina Võsa, Andero Ermel, Margus Tabor, Tiit Sukk, Jaan Rekkor, Tanel Saar, Kaire Vilgats, Allan Kress, Madli Krõõt Maaste, Hanna-Liisa Peenmaa, Krista Lensin, Ott Kartau, Mait Malmsten ja paljud teised. Loetelu ei jäta ruumi kõhklusele, et seekord oleks rahadega koonerdatud või kasutatud "soodsamaid" lahendusi.

Varasemalt on paljud joonisfilmid rikutud, kui esimeses osas lugesid peale prestiižsed näitlejad, aga jätkuosas on juba eelarvega koonerdatud ning ebamäärased tegelased peale lugema pandud. Nii on varasemalt ära lörtsitud "Jääeag" mammut Manfredi hääle asendamisega ja "Jahihooaeg", kus karu Boog kaotas oma mõnusa karuse hääle mingile pinisevale jamale.

Meie pere soojad soovitused on "Lumekuninganna" animatsioon endale võitnud. Pidevate kinokülastajatena seadsime lati kõrgele ning üle selle suutis multifilm kenasti hüpata. Saalis võis kohata päris pisikesi paariaastaseid põnne ning täiskasvanud mehemürakaid. Ilmselt leiab jäisest multikast endale igaüks midagi kõrva taha panemiseks ja südames kaasas kandmiseks!