Riigiprokuratuuri pressiesindaja ütles BNS-ile, et Reedapalo metsast avastatud massihaua asjus algatatud menetlus kestab, samas ei anna riigiprokuratuur uurimise praeguses seisus menetluse kohta rohkem kommentaare.

Kaitsepolitsei leidis 2012. aasta sügisel Võrumaalt Reedapalo metsast viie inimese skeletid, kelle ilmselt hukkas NSV Liidu repressiivorgan NKVD pärast Teist maailmasõda. Kapo asjatundjate arvates on tegemist ilmselt ilmasõja järel hukatud inimestega, kes maeti metsa kõhuli hauda.

Võru lähistelt Valga maantee äärest avastati ka 2011. aasta augustis ilmselt Teise maailmasõja järgsel perioodil tegutsenud vastupanuvõitlejate ühishaud, kuhu oli maetud arvatavasti 1950ndatel aastatel NKVD poolt tapetud kümme inimest. Ühishaud oli üks suurimaid selletaolisi leide Eestis. Kaitsepolitsei kinnitas tollal, et varem uuritud arhiividokumentidest on teada, et alates 1946. aastast olid toonase Nõukogude Liidu julgeolekuorganite kohalikel üksustel instruktsioonid peita või hävitada tapetute laibad nii, et oleks välistatud nende leidmine, ümbermatmine või haudade tähistamine.

Inimsusevastaste kuritegude paragrahvi järgi alustas kaitsepolitsei menetlust pärast eelmise massihaua avastamist ning Reedapalo päevavalgele tulnu täiendas sama kriminaalasja.

Uurijatel kogusid leitud haudadest ka hulga DNA proove, millest osad võivad olla pärit ka veretöö toimepanijatelt.

Leitud tähistamata matmiskohad asuvad metsas üpris väikesel maa-alal, üksteise kõrval.