19. jaanuaril kella 14.25 paiku sai politsei teate, et Pärnus Hirve tänava pikenduse läheduses vajus lahel mootorsaan läbi jää ja kaks inimest vees. Sündmusele reageeris Pärnu kordoni toimkond.

Kella 14.32 jõudis toimkond Hirve tänava pikenduse lõppu. Kaldale jõudsid ka kiirabi ning päästjad. Kella 14.42 paiku jõudis kaldale kutseline kalur, kes toimetas kohale ka kaks päästetut. Kannatanud anti koheselt üle kiirabile.

Samal ajal tuli teade, et lahel on veel üks saan läbi jää vajunud. Sündmuskohale sõitsid kaks mootorsaani. Ühega sõitsid kohale kaks Pärnu päästekomando pinnaltpäästjad, teise haakes oli hansalaud. Kella 15.20 paiku toimetati kaldale kaks päästetut, kes anti üle kiirabile. Mõlemad mootorsaanid uppusid.

Eelmiste sündmuste lõppedes ja rannast ära sõites märkasid piirivalvurid kella 15.35 paiku Reiu Golfi lähedal rannas sõiduautot, mis oli läbi merejää vajunud. Toimkond suundus sündmuskohale, kus Land Rover Discovery oli kalda ääres jääst läbi vajunud, inimeludele ohtu ei olnud.

Üks sõiduk üritas kinniolevat sõidukit välja tõmmata, piirivalvurid abistasid tõmbajat. Kella 16.15 paiku saadi sõiduk jääst välja.